گزارش، کرونا چگونه نفس اقتصاد اروپا را به شماره انداخته است؟

به گزارش کشتی کروز، بیماری کرونا که این روزها در اروپا مانند سایر مناطق جهان به سرعت در حال شیوع است، نگرانی های زیادی را در عرصه مالی قاره سبز ایجاد نموده و مانند خوره به جان اقتصاد بیمار این اتحادیه افتاده است.

گزارش، کرونا چگونه نفس اقتصاد اروپا را به شماره انداخته است؟

با ما سفر کنید و با تور اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، شیوع ویروس کرونا این روزها به بحرانی بین المللی تبدیل شده و همه چیز را تحت الشعاع قرار داده است.

این ویروس علاوه بر خطراتی که برای سلامت انسان ها ایجاد نموده به علت سرایت بالایی که دارد به چالش بزرگی برای اقتصاد کشورهای درگیر از جمله در اتحادیه اروپا تبدیل شده است به گونه ای که بسیاری از کارشناسان و مقامات اقتصادی درباره تأثیرات گسترش این بیماری بر اقتصاد اروپا که البته به دلیل مناقشات تجاری با آمریکا و مسائل داخلی شرایط چندان خوبی ندارد هشدار می دهند.

نوریل روبینی، از اقتصاددانان معروف آمریکایی در گفتگویی با هفته نامه اشپیگل درباره وقوع بحرانی مشابه سال 2008 برای اروپا در سایه شیوع ویروس کرونا هشدار داده است. وی بر این عقیده است که بازارهای سهام به دلیل ویروس کرونا 30 تا 40 درصد سقوط خواهند کرد.

این اقتصاددان معروف آمریکایی همچنین از احتمال شکست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری به دلیل شیوع این بیماری سخن گفته است.

وی بر این عقیده است که بحران کرونا می تواند به یک فاجعه اقتصادی جهانی تبدیل گردد. وی عواقب این ویروس را برای اقتصاد جهانی بالا دانسته البته تأکید کرد که سیاستمداران این مسئله را درک نمی نمایند.

روبینی همچنین گفته است: به اتحادیه اروپا نگاه کنید؛ اروپاییان از بستن مرزهای خود در این شرایط می ترسند اما این یک خطا است. مرزهای ایتالیا باید سریعاً بسته گردد. در سال 2016 و بعد از بحران پناهندگان مرزهای باز شنگن عملاً بسته شد، اما این بحران خیلی عمیق تر است، شرایط فعلی خیلی بدتر است.

اتاق صنایع و بازرگانی آلمان (DIHK) هم درباره تأثیرات کرونا بر اقتصاد آلمان هشدار داده است. فولکر ترایر، رئیس بخش اقتصاد خارجی اتاق صنایع و بازرگانی آلمان در این باره گفته است که گسترش ویروس کرونا در امسال به شدت اقتصاد آلمان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی به عنوان محتمل ترین سناریوها که در این شرایط می تواند به وقوع بپیوندد و اقتصاد آلمان و اروپا را تحت تأثیر قرار دهد به ضررهای بخش فراوری در شرکت های آلمانی و چینی مستقر در چین، محدودیت های گسترده مسافرتی و کاهش مبادلات تجاری با چین و کشورهای همسایه در آسیا و زیان ها در بخش مربوط به توریسم و خرده فروشی ها اشاره نمود.

فولکر ترایر همچنین تأکید کرد که شیوع ویروس کرونا در زمانی رخ داد که اقتصاد آلمان در حالت ضعیفی قرار گرفته است، به همین دلیل در زمان حاضر اتاق صنایع و بازرگانی آلمان کمترین رشد اقتصادی از سال 2013 را برای آلمان پیش بینی می نماید.

با این همه پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان گسترش ویروس کرونا را خطری برای اقتصاد بومی ارزیابی ننموده است. اما انجمن های اقتصادی در آلمان نظری متفاوت دارند.

انجمن فدرال صنایع آلمان (BDI) ویروس کرونا را که با سرعت بالایی در حال گسترش است آزمونی پراسترس برای اقتصاد این کشور ارزیابی نموده است. این اتحادیه به خصوص این را چالش بزرگی برای صنعت آلمان دانسته است چرا که به بخش هایی از چین متکی است.

مارسل فراتستشر، رئیس مؤسسه تحقیقات اقتصادی (DIW) آلمان هم درباره عواقب شیوع ویروس کرونا برای اقتصاد آلمان هشدار داده است.

فولکر ترایر هم به خصوص فراوری نمایندگان اتومبیل، ساخت ماشین آلات و صنایع شیمیایی و الکترونیک را در سایه شیوع ویروس کرونا در معرض تهدید ارزیابی نموده است.

همچنین شرکت های هواپیمایی، برگزار نمایندگان تورها و صنعت توریسم در اروپا عواقب شیوع ویروس کرونا را این روزها احساس می نمایند.

بر اساس ارزیابی اتحادیه فدرال صنایع آلمان ویروس کرونا محدودیت های زیادی را برای بیش از 5 هزار شرکت آلمانی در چین که در زمینه تهیه، فراوری و فروش کار می نمایند ایجاد می نماید.

مارسل فراتستشر هم از دولت آلمان درخواست نموده است مدیریت بحران هوشمندانه ای را در این شرایط در پیش گیرد.

یوخیم لانگ، رئیس اتحادیه فدرال صنایع آلمان هم گفته است که عرصه سیاسی کنار حمایت از سلامت شهروندان باید همچنین مدیریت بحران اقتصادی را مدنظر قرار دهد.

پروفسور دکتر فریدریش هاینمن از اقتصاددانان اروپایی هم درباره عواقب ویروس کرونا برای اقتصاد اروپا هشدار داده و گفته است که در این شرایط یک سیاست اقتصادی ویژه لازم است. به گفته وی بعد از بحران اقتصادی سال 2009 کرونا می تواند دومین موردی باشد که در آن به یک بسته اقتصادی هماهنگ اروپایی احتیاج است.

وی تأکید کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید حالا سریعاً به دنبال اقدامات متقابل برای حل بحران اقتصادی حاصل از ویروس کرونا باشند که سریعاً بتواند فعال گردد و نگرانی های اقتصادی را رفع کند.

به گفته این کارشناس اقتصادی این اقدامات اقتصادی باید به گونه ای شکل گیرد که به خصوص بتواند به بخش های آسیب دیده بر اثر بحران کرونا یاری های سریعی را ارائه دهد.

جنز ویدمن، رئیس بانک مرکزی آلمان هم گفته است حتی اگر رشد اقتصادی در آلمان و سایر مناطق به خاطر شیوع ویروس کرونا کاهش یابد، احتیاجی نیست بانک مرکزی اروپا سیاست های اقتصادی را تسهیل کند .

ویدمن گفت: ما با ترکیبی از شوک عرضه و شوک تقاضا روبه رو هستیم. سیاست پولی همین حالا هم نسبتاً مناسب است، نقدینگی فراوان و نرخ بهره پایین است .

ویدمن که عضو شورای مدیریت بانک مرکزی اروپا هم هست گفت: من انتظار دارم این خطر تا حدی واقعی باشد. رشد اقتصادی در آلمان در امسال میلادی پایین تر از آن حدی خواهد بود که متخصصان در دسامبر پیش بینی کردند، ولی چنین بیانیه هایی در حال حاضر چندان قابل اطمینان نیستند .

روزنامه تاگس اشپیگل هم با اشاره به کاهش شاخص های بورس در اروپا در هفته جاری تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا نوشت: هفته جاری بدترین هفته برای بورس اروپا از زمان بروز بحران اقتصادی سال 2008 بوده است.

یکی از اقتصاددان های برجسته اروپایی در این باره گفته است که مسئله بزرگ در حال حاضر ناامنی ایجادشده و این موضوع است که چگونه می توان شیوع این بیماری را متوقف کرد. در زمان حاضر هیچ کس نمی تواند بگوید این بحران تا کی طول می کشد و تا چه اندازه جدی است.

محققان اقتصادی در مؤسسه ZEW مانهایم هم خواهان یک بسته اقتصادی اروپایی برای مقابله با تأثیرات اقتصادی شیوع ویروس کرونا شده اند. فریدریش هاینمن از محققان این انستیتو شرایط را بسیار خطرناک ارزیابی نموده است.

پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان هم روز گذشته خاطرنشان کرد: ما باید شرایطی را ایجاد کنیم که تأثیرات اقتصادی این شرایط به کمترین میزان کاهش یابد. دولت آلمان این مسئله را مورد ارزیابی قرار می دهد که چگونه می تواند به تشدید این اوضاع واکنش نشان دهد.

گسترش سریع ویروس کرونا همچنین بانک مرکزی اروپا را هم شدیداً نگران نموده است.

ایزابل اشنابل، رئیس بانک مرکزی اروپا در این باره ابراز نگرانی نموده و گفته است که اگر این ویروس شیوع بیشتری در اروپا پیدا کند بانک مرکزی نمی تواند دست روی دست بگذارد و نگاه کند.

به نوشته روزنامه تاگس اشپیگل، عواقب شیوع ویروس کرونا تقریباً همه شرکت های اروپایی را که به خصوص مناسبات تجاری با چین دارند تحت تأثیر قرار داده است.

نتایج یک نظر سنجی از طرف اتاق تجارت اروپا و اتاق بازرگانی خارجی آلمان که از 600 شرکت اروپایی صورت گرفته است نشان می دهد که تقریباً نود درصد این شرکت ها گفتند که تحت تأثیر اثرات متوسط تا شدید این بیماری قرار گرفته اند. نیمی از این شرکت ها هم انتظار دارند که در نیمه ابتدایی امسال کاهش دودرصدی درآمد را تجربه نمایند. یک چهارم این شرکت ها هم انتظار کاهش بیش از 20 درصد درآمد در این دوره زمانی را دارند.

به این ترتیب می توان گفت اقتصاد اروپا که این روزها به دلیل بحران های زیادی از جمله بحران مهاجرت، برگزیت و مناقشات بودجه ای شرایط خوبی را ندارد حالا باید تمام توان خود را به کار گیرد تا جلوی عواقب وخیم بیماری کرونا را که به شدت در این اتحادیه در حال گسترش است بر اقتصاد بیمار خود بگیرد.

+

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 26 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: cruisero.ir شناسه مطلب: 1003

به "گزارش، کرونا چگونه نفس اقتصاد اروپا را به شماره انداخته است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گزارش، کرونا چگونه نفس اقتصاد اروپا را به شماره انداخته است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید