برترین نوشیدنی برای خوردن قرص کدام است؟

به گزارش کشتی کروز، کم پیش می آید سالمندی را بشناسید که روزانه قرص مصرف نکند. این قرص ها از مکمل ها تا داروهای تجویزی برای بیماری ها متفاوت هستند، اما معمولا کمتر سالمندی به این نکته توجه می نماید که این قرص ها را نباید با مایعاتی چون مواد کافئین دار، آب میوه، شیر و... خورد و بهتر است حتما با آب مصرف شوند.

برترین نوشیدنی برای خوردن قرص کدام است؟

در ادامه به آنالیز نوشیدنی های مجاز و غیرمجاز برای مصرف قرص ها می پردازیم.

آنتی بیوتیک ها، شیر و دوغ

هنگام استفاده از آنتی بیوتیک ها باید حتما آب فراوان بنوشید، زیرا اگر آب کمی مصرف گردد ممکن است کپسول به دیواره مری بچسبد. بعلاوه می تواند باعث ایجاد حالت تهوع، استفراغ و شکم درد گردد. لبنیات اثر آنتی بیوتیک را کم می نماید. در صورتی که تحت درمان با آنتی بیوتیک هستید از مصرف شیر، ماست و دوغ با قرص خودداری کنید.

قرص های خواب آور، چای و قهوه

به طور کلی مصرف داروها با قهوه و چای توصیه نمی گردد. چای حاوی کافئین و تانن است. برخی داروها اثر کافئین در بدن (افزایش ضربان قلب، افزایش فشارخون و...) را تشدید می نمایند و برخی دیگر سرعت تصفیه کافئین را کاهش می دهند. بعلاوه مصرف داروهای آرام بخش با چای و قهوه اثرشان را کم می نماید.

داروهای ضد آکنه، آب هویج

مصرف همزمان داروهای ضد آکنه مانند ایزوتروتونوئین با مکمل های ویتامین A جذب آن را با اختلال روبرو می نماید. آب هویج به علت داشتن مقادیر زیاد ویتامین A نباید با این دارو مصرف گردد.

آب گریپ فروت کلا ممنوع

گریپ فروت ترکیباتی دارد که باعث به هم زدن فعالیت آنزیمی در بیش از 50 دارو می گردد. بعلاوه اثر برخی داروها را در خون بالا می برد. استاتین ها گروهی از داروها هستند که برای پایین آوردن کلسترول خون استفاده می شوند و آب گریپ فروت با اختلال در عملکرد آنزیم ها اثر این دارو را افزایش می دهد.

آب پرتقال فقط برای جذب آهن

آب پرتقال باعث بالا رفتن سطح پتاسیم در خون می گردد و با علایمی مانند تپش قلب و گرفتگی عضلات همراه است، مگر در مواردی که فرد فقر آهن داشته باشد و پزشک برای جذب بهتر آهن توصیه به مصرف آب پرتقال کند.

تداخلات عرقیات گیاهی

درباره تداخلات عرقیات گیاهی آنالیز های کمی اجرا شده است. با این حال توصیه می گردد عرقیات گیاهی با فاصله از دارو نوشیده شوند تا از تداخلات ناخواسته جلوگیری گردد. مثلا داروهایی که به عنوان ضدریفلاکس اسید معده هستند، نباید با عرق نعناع استفاده شوند یا داروهای آرام بخش نباید با عرقیجاتی که چنین اثری دارند، مصرف شوند، چون ممکن است اثر یکدیگر را تشدید نمایند که معمولا نتیجه خوبی در پی نخواهد داشت.

منبع: گردشبان
انتشار: 8 اسفند 1401 بروزرسانی: 8 اسفند 1401 گردآورنده: cruisero.ir شناسه مطلب: 2404

به "برترین نوشیدنی برای خوردن قرص کدام است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین نوشیدنی برای خوردن قرص کدام است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید