طرز تهیه فرنی نارگیلی با طعم عالی ، چکار کنم فرنی نارگیل سفت نشه؟
به گزارش کشتی کروز، فرنی نارگیلی، یکی از و جزو دسرهای ساده و سریع است که معمولا در ماه رمضان به عنوان افطار یا یک تهیه و سرو می گردد. فرنی نارگیلی، طعم و عطر قوی نارگیل دارد و می توانید با چاشنی های دیگر، طعم و رنگ های دیگری را هم به آن اضافه کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه فرنی نارگیلی با آرد برنج و نکات پخت و خوشمزه شدن این فرنی را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه فرنی نارگیلی در یک نگاه
برای تهیه فرنی نارگیلی، در یک قابلمه آرد برنج، پودر نشاسته الک شده و پودر نارگیل را بریزید و شیر سرد را به آن اضافه کنید. می توانید ابتدا مواد خشک را روی حرارت ملایم تفت دهید و بعد شیر را اضافه کنید. مواد فرنی را هم بزنید تا گلوله نشوند.
سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا شیر گرم گردد و بعد شکر و گلاب را اضافه کنید. فرنی را به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ گردد. سپس آن را گرم یا سرد سرو کنید.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مواد لازم برای تهیه فرنی نارگیلی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
شیر (سرد و ترجیحا پرچرب) | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
آرد برنج | 4 قاشق غذاخوری |
پودر نارگیل | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
گلاب | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
نشاسته پودر شده (نشاسته گل یا ذرت) | 1 قاشق غذاخوری |
دارچین، خلال پسته و خلال بادام و گل محمدی خشک | برای تزیین فرنی نارگیل |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت فرنی نارگیلی: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه فرنی نارگیلی برای افطار ماه رمضان
فرنی نارگیلی مثل یکی از خاص ترین انواع فرنی برای ماه رمضان و افطار و حتی دسر محبوب برای مهمانی ها است که به سادگی می توانید در خانه تهیه کنید. برای پختن فرنی نارگیلی با ترکیب آرد برنج و نشاسته ذرت، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: مواد خشک فرنی را آماده کنید
در ابتدا برای درست کردن فرنی با پودر نارگیل، نشاسته ذرت را پودر کنید و با آرد برنج، دو بار الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شوند. اگر پودر نارگیل، درشت است، می توانید در آسیاب، آن را هم پودر کنید. هر چه مواد خشک، نرم تر و پودرتر باشند، فرنی بافت نرم تر و یکدست تری می گیرد.
در صورت تمایل می توانید نشاسته ذرت و آرد برنج را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: مواد خشک فرنی را تفت دهید
برای اینکه طعم خام آرد برنج و نشاسته گرفته گردد، یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و مواد خشک شامل نشاسته ذرت، آرد برنج و پودر نارگیل (به جز شکر) را در آن بریزید. مدام مواد را تفت دهید تا تفت بخورند ولی تغییر رنگ ندهند. شعله را خاموش کنید تا مواد از دما بیفتند.
مرحله سوم: شیر را به مایه فرنی نارگیلی اضافه کنید
در این مرحله، شیر سرد ترجیحا پرچرب را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته و آرد برنج، گلوله نشوند. دقت کنید که شیر باید کاملا سرد باشد. قابلمه را روی حرارت بگذارید و به هم زدن ادامه دهید تا یک محلول سفید رنگ یکدست داشته باشید.
انواع شیر ساده را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله چهارم: شکر و چاشنی های فرنی را اضافه کنید
بعد از اینکه شیر گرم شد، شکر را هم به قابلمه فرنی نارگیل اضافه کنید. دوباره مواد را روی حرارت ملایم هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و دانه های شکر حل شوند. سپس گلاب را اضافه کنید. حدود 20 دقیقه دیگر فرنی را بپزید تا غلیظ و کشدار گردد ولی زیادی سفت نگردد.
برای خرید شکر و گلاب اعلا می توانید به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: فرنی نارگیلی را سرو کنید
بعد از اینکه فرنی نارگیل آماده شد، شعله را خاموش کنید. اگر می خواهید فرنی نارگیلی قالبی داشته باشید، کف قالب را کمی با کره یا روغن چرب کنید و فرنی را در آن بریزید. در غیر این صورت، احتیاجی به چرب کردن قالب یا ظرف نیست. روی فرنی را با پودر گل محمدی خشک، پودر دارچین، خلال بادام () و خلال پسته () و … تزیین کنید. فرنی نارگیلی را می توانید بعد از سرد شدن یا به صورت گرم، میل کنید.
دارچین و انواع خلال پسته و بادام را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه فرنی نارگیلی
- در طرز تهیه فرنی نارگیلی، می توانید از تفت دادن مواد خشک صرف نظر کنید ولی در این صورت باید فرنی را برای مدت بیشتری روی حرارت ملایم بپزید تا طعم خام آنها گرفته گردد.
- برای طرز تهیه فرنی نارگیلی زعفرانی، به مقدار 1 یا 2 قاشق غذاخوری، زعفران دم نموده، در اواخر پخت فرنی، به مواد در حال پخت، اضافه کنید.
- برای طرز تهیه فرنی نارگیلی خامه ای، در اواخر پخت فرنی، به مقدار 1 قاشق غذاخوری خامه صبحانه اضافه کنید. افزودن خامه باعث قوی تر شدن طعم فرنی و بافت نرم و خامه ای آن می گردد.
- می توانید فرنی نارگیلی را به صورت شکلاتی هم درست کنید. برای طرز تهیه فرنی نارگیلی شکلاتی، به جای استفاده از نشاسته، به مقدار 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو به مایه فرنی اضافه نموده و بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.
- برای تهیه فرنی نارگیلی، از پودر نارگیل تازه بهره ببرید تا طعم و عطر فرنی، خراب نگردد.
- شما می توانید انواع چاشنی ها و طعم دهنده ها مثل پودر دارچین، وانیل، زعفران، گلاب و … در فرنی گلاب بهره ببرید.
- بهتر است مقدار عطر و طعم دهنده ها را خیلی زیاد در نظر نگیرید تا طعم و عطر نارگیل، پنهان نگردد.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن فرنی نارگیلی
چرا فرنی نارگیلی سفت می گردد؟
فرنی را نباید بیش از حد بجوشانید چون خود فرنی نارگیلی، بعد از پخت و سرد شدن، سفت تر می گردد.
در تهیه فرنی نارگیلی، می توان به جای پودر نارگیل، عصاره نارگیل استفاده کرد؟
بله. هر چند به طور متداول از پودر نارگیل در فرنی نارگیلی به کار می رود ولی می توانید پودر نارگیل را با عصاره یا روغن نارگیل هم جایگزین کنید.
چرا فرنی سفت نمیشه؟
دلیل غلیظ شدن فرنی کم بودن مقدار آرد برنج یا نشاسته است. ضمناً در مدت زمان پختن فرنی باید شعله گاز ملایم باشد و مدام مایه فرنی را هم بزنید.
منبع: افق کوروش