طرز تهیه رشته برشته (رشته خشکار) گیلانی؛ یک شیرینی ترد و خاص! طرز تهیه رشته برشته (رشته خشکار)
به گزارش کشتی کروز، اگر به گیلان سفر نموده باشید قطعا شما هم از تنوع بالای غذاها و شیرینی های این استان شگفت زده شده اید. یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین شیرینی های سنتی این شهر رشته خوشکار نام دارد. این شیرینی بسیار ترد بوده و به علت داشتن ادویه های مختلف طعم و بویی فوق العاده خاص و اشتهابرانگیز دارد.

در این مقاله قصد داریم تا طرز تهیه رشته برشته (رشته خشکار) را به شما آموزش دهیم؛ به گونه ای که بتوانید به عطر و طعمی مشابه نمونه های اصیل آن دست پیدا کنید.
طرز تهیه رشته برشته (رشته خشکار)
در این مقاله طرز تهیه رشته در منزل را به شما آموزش خواهیم داد. این شیرینی را می توان به دو صورت مختلف تهیه کرد که در یکی از آن ها از نشاسته استفاده می گردد و در دیگری خیر؛ که در ادامه این موضوع را به تفصیل آنالیز خواهیم کرد. کوشش ما بر این است تا طرز تهیه رشته خشکار حرفه ای را به شما آموزش دهیم؛ به طوری که بتواند کیفیتی همچون نمونه های بازاری داشته باشد. با ما همراه باشید.
میزان کالری در هر 100 گرم | 300 کیلوکالری |
زمان آماده سازی | 3 ساعت |
زمان لازم برای پخت | نیم ساعت |
تعداد نفرات | 6 نفر |
طرز تهیه قیف رشته خوشکار
اگر در پی طرز تهیه رشته خشکار بازاری هستید باید به شما بگوییم که قبل از هرچیز به یک شانه یا قیف احتیاج دارید که اصطلاحا به آن شانه رشته خشکار میگویند. شما می توانید این قیف را به صورت آماده از بازار تهیه کنید. دو مدل مختلف از این قیف ها را می توان در بازار پیدا کرد: یک مدل آن پلاستیکی بوده و برای کارهای خانگی مناسب است و مدل دیگر از جنس آلیاژ برنج ساخته می گردد که مناسب برای کارهای قنادی و حرفه ای خواهد بود.
اما اگر نتوانستید در بازار مدل پلاستیکی آن را پیدا کنید به شما پیشنهاد می دهیم خودتان یک قیف رشته خوشکار بسازید. برای این کار تنها ضروری است یک بطری پیدا کنید که درب آن بزرگ باشد؛ برای مثال بطری شیر پاستوریزه معمولا درب بزرگ تری به نسبت بطری نوشابه یا آب معدنی دارد، بنابراین برای این کار گزینه بهتری خواهد بود. شما ضروری است با یاری یک میخ داغ شده چهار یا پنج سوراخ بر روی درب بطری ایجاد کنید.
سپس یک نی را به قطعات کوچک تقسیم نموده و در سوراخ ها وارد کنید. به شما پیشنهاد می کنیم پس از ایجاد هر سوراخ با یاری میخ، سریعا نی را به سوراخ وارد کنید تا به خوبی به دیواره های درب بطری بچسبد و مواد از لای آن نشت نکند. بعلاوه می توانید از چسب مایع برای بهتر چسبیدن نی به درب بطری استفاده کنید. به همین سادگی می توان یک قیف مناسب برای تهیه رشته خشکار در خانه تهیه کرد.
طرز تهیه رشته خشکار با آرد برنج و گندم
پیش از آغاز آموزش باید بدانید که در طرز تهیه رشته خوشکار بدون شانه منظور نویسندگان از شانه، شانه حرفه ای رشته خوشکار است، چرا که نمی توان بدون هیچ گونه قیف یا شانه این شیرینی خوشمزه را تهیه کرد. به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم پیش از آنکه برای تهیه رشته خوشکار اقدا می انجام دهید، ابتدا یک قیف مناسب تهیه کنید که در قسمت قبلی به خوبی در این زمینه شرح دادیم.
مواد لازم:
برای تهیه رشته:
آرد برنج | 1 لیوان |
آرد گندم | 2 لیوان |
آب | به میزان لازم |
برای تهیه مواد میانی:
گردوی پودر شده | 10 عدد |
شکر | 4 قاشق غذا خوری |
پودر دارچین | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
برای تهیه شهد:
شکر | نصف لیوان |
آب | سه چهارم لیوان |
گلاب | یک چهارم لیوان |
زعفران | به میزان اندک |
طرز تهیه رشته برشته (رشته خشکار):
1. ابتدا می بایست مواد اولیه رشته ها را تهیه کنید. برای این کار ضروری است ابتدا به خوبی آرد گندم و برنج را الک کنید؛ سپس آن ها را ترکیب نموده و در یک ظرف نسبتا بزرگ بریزید. سپس آب را به شکل مرحله به مرحله به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست گردد. خمیر شما می بایست تا حدی شل باشد و بافتی مشابه ماست همزده داشته باشد.
2. خمیر به دست آمده را در دمای اتاق بگذارید تا استراحت کند. ضروری است خمیر را به مدت 2 تا 3 ساعت استراحت دهید. پس از آن یک تابه را بر روی حرارت ملایم بگذارید. بهتر است از تابه مسی و چدنی استفاده کنید. پس از آنکه ماهیتابه به خوبی گرم شد کف آن را کمی چرب کنید. به هیچ عنوان نباید از روغن زیادی برای این کار استفاده نمایید.
3. حرارت را زیاد کنید. سپس خمیر را داخل شانه بریزید و آن ها را با یاری شانه به کف ماهیتابه منتقل کنید. شما می بایست خمیر را به صورت توری مانند در کف ماهیتابه بریزید. توجه داشته باشید که فضای خالی بین رشته ها خیلی زیاد یا خیلی کم نباشد.
شیوه صحیح ریختن خمیر در ماهیتابه را در تصویر مشاهده کنید.4. هر ورقه از رشته خوشکار تنها به 10 تا 15 ثانیه برای پختن احتیاج دارد. پس از گذشت این زمان آن ها را از ماهیتابه خارج کنید و تا زمانی که ورقه ها هنوز گرم هستند مایع میانی را در بین آن ها ریخته و آن ها را بپیچید. بنابراین ضروری است پیش از آغاز آماده سازی رشته ها، مایع میانی و شهد را آماده نموده باشید.
5. مهم ترین ماده تشکیل دهنده مواد میانی رشته خوشکار، گردو است. شما می توانید گردو را بر اساس ذائقه خود خرد کنید. در این شیرینی هم می توان از پودر گردو استفاده کرد و هم می توان گردو را به قطعات نسبتا بزرگ خرد نموده و آن را در میان رشته ها قرار داد. گردو شکر و دارچین را داخل یک ظرف ترکیب نموده و به خوبی هم بزنید. مواد میانی آماده است.
6. برای تهیه شهد، آب، گلاب، شکر و زعفران را ترکیب نموده و کمی حرارت دهید تا شکر حل شده و آب آن غلیظ گردد. اگر می خواهید شهد غلیظی داشته باشید بهتر است ابتدا آب و شکر را ترکیب نموده و روی حرارت قرار دهید تا بسیار غلیظ گردد سپس گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
7. پس از آنکه رشته شهد و مواد میانی را تهیه کردید، ابتدا مواد میانی را در بین رشته ها قرار دهید و آن را بپیچید. سپس آن ها را مجددا بر روی حرارت قرار دهید تا رشته ها سرخ شوند و بافتی ترد پیدا نمایند. در این مرحله می توانید روغن بیشتری در کف ماهیتابه استفاده کنید؛ البته مواظب باشید که شیرینی شما بیش از میزان چرب نگردد.
8. در سرانجام شهد را بر روی رشته خوشکار بریزید. شیرینی شما آماده است! اگر به شیرینی ها و کیک های اصیل ایرانی علاقه دارید به شما پیشنهاد می کنیم طرز تهیه خمفروش را نیز مطالعه کنید.
طرز تهیه رشته خشکار با نشاسته
در طرز تهیه رشته برشته (رشته خشکار) یا همان طرز تهیه رشته به رشته گیلانی دو دستور پخت متفاوت وجود دارد. در یکی از این دو دستور پخت تنها از آرد گندم آرد برنج استفاده می گردد. اما در دستور دیگر علاوه بر این دو از نشاسته نیز بهره می گیرند. استفاده از نشاسته در کنار آرد گندم و آرد برنج طعم و بافت متفاوتی به رشته برشته گیلان شما می دهد.
رشته خوشکار با نشاسته از طعم و بافتی متفاوت و جالب بهره می برد.به شما پیشنهاد می کنیم حداقل یک بار رشته خوشکار را با نشاسته تهیه کنید تا بتوانید برترین ترکیب را که با ذائقه شما همخوانی دارد پیدا کنید. برای این کار تنها ضروری است میزان کمی نشاسته به آرد برنج و آرد گندم اضافه کنید. شما می توانید با اضافه کردن حدود یک قاشق غذاخوری لیوان آرد به دو لیوان آرد گندم و یک لیوان آرد برنج، طعم و بافت جدیدی رشته خوشکار خود بدهید.
طرز تهیه رشته برشته (رشته خشکار) با سادگی تمام!
در این مقاله همه چیز را درباره طرز تهیه رشته برشته (رشته خشکار) آنالیز کردیم. به شما پیشنهاد می کنیم حتما این شیرینی سالم و بسیار خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از یک میان وعده فوق العاده استفاده کنید. شما می توانید رشته خوشکار و سایر شیرینی های ایرانی را به صورت آنلاین سفارش دهید! برای این کار می توانید از سرویس خرید انلاین شیرینی استفاده کنید. از همراهی شما متشکریم.
منبع: اسنپ فود