طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا آماده با و بدون فر
به گزارش کشتی کروز، شیرینی زبان یکی از اصیل ترین شیرینی های ایرانی محسوب می گردد که از قدیم جایگاه خاصی میان افراد داشته است. این شیرینی خوشمزه که در دسته شیرینی های خشک قرار گرفته است دیگر کم تر مورد استقبال قرار می گیرد. علت آن را می توان در سختی دستورش جست و جو کرد. این روزها شیرینی نارگیلی و شیرینی بهشتی توانسته اند جای آن را بگیرند و افراد در منزل درستش نمایند. اگر شما از علاقه مندان شیرینی زبان محسوب می شوید پس طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا را بخوانید تا آن را با و بدون فر در حد یک قناد حرفه ای در منزل برای میهمانی هایتان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا
- خمیر هزارلا یک بسته
- عسل سه قاشق غذاخوری
- گلاب دو قاشق غذاخوری
- زرده تخم مرغ یک عدد
- پودرقند یک قاشق چای خوری
- زعفران یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر هل یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر کنجد به میزان لازم
- پودر پسته به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی زبان با خیمر هزارلا
1. مواد را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان باید خمیر هزارلا را از فریزر خارج کنید تا یخ آن باز گردد. در این دستور باید به دمای خمیر هزارلا دقت داشته باشید که به دمای محیط نرسند، تنها باید یخ شان باز شده و کمی خنک شوند. حال در یک کاسه گود و مناسب پودر قند را با یاری هم زن بزنید. در ظرفی دیگر گلاب و عسل را با یکدیگر مخلوط کنید. پودر هل و زعفران را هم به مخلوط عسل اضافه نموده و هم بزنید. در آخر آن را از یک صافی رد کنید تا مخلوطی یک دست داشته باشید.
2. خمیر هزارلا را قالب بزنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا باید سطح کار خود را آردپاشی کنید. خمیر هزارلا را با یاری وردنه به میزان نیم سانتی متر پهن کنید. با یاری قالب بیضی شکل مخصوص شیرینی زبان، خمیر را به هر تعداد که می خواهید قالب بزنید.
3. شیرینی زبان را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا ، سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی های قالب زده را با فاصله از هم روی آن بچینید. اکنون باید یک چاقو را کمی به آرد آغشته کنید تا وسط خمیر را ببرید. با توجه به سلیقه تان می توانید یک برش در وسط خمیر یا سه برش به صورت اریب روی آن بیاندازید. پودر قند و مخلوط زعفرانی را روی خمیرها بزنید. کنجد و پودرپسته را روی شیرینی ها بپاشید. در نهایت سینی فر را برای 20 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید. در آخر برای سروِ، روی شیرینی زبان را مخلوط عسل و گلاب بزنید و با کمی پودر پسته و بادام تزئین شان کنید.
نکات تکمیلی پخت شیرینی زبان بدون فر
شیرینی زبان همچون شیرینی مشهدی و شیرینی پفکی گردویی مناسب پذیرایی در روزهای عید و میهمانی ها است. افرادی که کمتر در قنادی سررشته دارند معمولا در پی دستورهایی هستند که بتوانند در منزل آن را با فر و بدون فر تهیه نمایند. در ادامه نکات گفته شده در باب تهیه شیرینی زبان را بخوانید تا به آسانی آن را درست کنید.
طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر
در طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر از تابه یا قابلمه می توانید یاری بگیرید. شما باید مراحل پخت را مانند بالا پیش ببرید. قابلمه یا تابه را با کاغذ روغنی بپوشانید. شعله پخش کن را از 15 دقیقه قبل روی حرارت بگذارید تا خوب گرم گردد. شیرینی ها را با فاصله داخل تابه یا قابلمه بچینید. ظرف را روی حرارت کم بگذارید. شیرینی ها بعد از 20 تا 30 دقیقه آماده هستند. باید این نکته را بدانید که با پخت شیرینی ها در قابلمه دیگر رویشان طلایی نیست. اگر فر در دسترس تان نیست شیرینی نخودچی را هم می توانید درست کنید.
طرز تهیه شیرینی زبان در توستر
تهیه شیرینی زبان در توستر یکی دیگر از راه های آسان پخت این شیرینی بدون فر است. شما مراحل را کامل مانند مراحل گفته شده در بالا پیش می برید. توستر را برای 10 دقیقه با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. روی سینی توستر را کاغذ روغنی بیاندازید. شیرینی ها را بافاصله مناسب از یکدیگر داخل آن بچینید. سینی را در طبقه وسط توستر با دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید. یادتان باشد که تنها المنت پایینی روشن باشد. شیرینی ها بعد از 20 دقیقه می پزند. در آخر یک تا دو دقیقه المنت بالایی را روشن کنید تا روی شیرینی ها هم طلایی شوند. اگر علاقه مند به شیرینی تر هستید پس دستور تهیه شیرینی خامه ای در توستر را بخوانید.
خمیر شیرینی زبان
در طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا باید این نکته را مدنظر داشته باشید که با بازشدن یخ، خمیر کمی حالت ناصاف به خود می گیرد پس حتما آن را با یاری وردنه یا بطری صاف کنید تا راحت تر قالب بزنید. باید مراقب باشید که به خمیر خیلی فشاور نیاورید که لایه ها به یکدیگر می چسبند. اگر به خمیر هزارلا دسترسی نداشتید خودتان در منزل خمیر یوفکا تهیه و با آن شیرینی زبان را درست کنید.
برش خمیر شیرینی زبان
ظاهر مجذوب کننده شیرینی زبان به علت برش های رون آن است که باید با نهایت دقت صورت بگیرد. شما در این مرحله باید با یاری یک چاقوی تیز یک برش طولی روی خمیر بزنید. شما باید دقت کامل داشته باشید که یک سانتی متر از بالا و یک سانتی متر از پایین درست وسط خمیر برش بزنید. این کار از نصف شدن خمیر شیرینی جلوگیری می نماید. از سویی دیگر برش خیلی عمیق هم نباید بزنید چراکه پایین خمیر پاره می گردد. در آخر خمیر را به شکل مستطیل برش دهید تا هیچ تکه ای اضافه نماند. پیشنهاد ما به شما درست کردن کروسان شکلاتی بدون فر برای میهمانی هایتان است.
پف شیرینی زبان
اولین نکته ای که در طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا باید به آن توجه داشته باشید سرعت عمل بالا در کار با خمیر است. اگر خمیر شیرینی مدت زمان زیادی بیرون از یخچال مانده باشد کار با آن سخت می گردد و پف قابل توجهی نخواهد داشت. از سویی دیگر حتما سینی فر، چاقو و قالب را برای چند دقیقه داخل فریزر بگذارید تا سرد شوند تا کیفیت کارتان پایین نیاید. خمیر شیرینی را از هر چهار طرف یک نوار باریک برش دهید و کنار بگذارید تا هوا لابه لای خمیر برود. در آخر برای پف بهتر حتما برای پنج دقیقه فرتان را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
ضخامت شیرینی
ضخامت شیرینی زبان به سلیقه و ذائقه خودتان بستگی دارد اما قطر خمیر معمولا چیزی بین سه تا پنج سانتی متر است. اگر شما شیرینی زبانی با ضخامت کم می خواهید پس تنها یک لایه قرار دهید. این نکته را همیشه مدنظر داشته باشید که هرچه تعداد لایه ها بیشتر باشد مدت زمان پخت هم بیشتر می گردد. اگر در پی دستور شیرینی تر و بدون فر هستید حتما دستور تهیه رولت خامه ای بدون فر را خوانده و درست کنید.
شربت شیرینی زبان
طعم و عطر شیرینی زبان نقش مهمی در محبوبیت آن در میان افراد داشته است پس نهایت دقت را در درست کردن آن به کار بگیرید. نکته اول آن که شربت تان نباید شل و آبکی باشد که از اطراف شیرینی بریزد. شربت را تنها باید روی خمیر بمالید پس مراقب باشید که اطراف شیرینی آغشته به مخلوط عسل نگردد و در کف سینی فر نریزد. در صورت نبود عسل باید شکر را جایگزین آن کنید. باید در یک قابلمه مناسب شکر و آب را با یکدیگر مخلوط کنید. بعد از حل شدن شکر با توجه به ذائقه تان چند قطره گلاب و آب لیمو داخل آن بریزید. در نهایت زمان دهید شربت کمی غلیظ گردد اما باید از شربت عسل کمی روان تر باشد.
منبع: کتاب کاله