طرز تهیه چیز کیک یخچالی با بیسکویت پتی بور با ساده ترین دستور
به گزارش کشتی کروز، چیز کیک یا کیک پنیری یکی از خوشمزه ترین دسرهایی است که می توانید در میهمانی هایتان آن را سرو کنید. این دسر پرطرفدار یونانی به علت عدم استفاده از فر و راحتی تهیه، در میان ایرانی ها هم هواداران زیادی دارد. پایه چیزکیک یخچالی معمولا بیسکویت پتی بور یا کیک اسفنجی است که روی آن یک لایه کراست و ژله می آید. چیز کیک شکلاتی یکی از ساده ترین انواع آن است که در مطالب قبلی کتاب کاله می توانید آن را بخوانید. حال طرز تهیه چیز کیک یخچالی با بیسکویت پتی بور را بخوانید تا با ساده ترین دستور آن را در عصرهای پاییزی برای دورهمی هایتان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه چیز کیک با بیسکویت پتی بور
- بیسکویت خردشده 200 گرم
- کره بدون نمک ذوب شده 80 گرم
- خامه یک بسته
- پنیر خامه ای پرچرب 200 گرم
- ژله یک بسته
- پودر ژلاتین یک قاشق غذاخوری
- پودرقند دو قاشق غذاخوری
- آب یک لیوان
طرز تهیه چیز کیک یخچالی با بیکویت پتی بور
1. بیسکویت و کره را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه چیز کیک یخچالی با بیسکویت پتی بور باید کره را به صورت بن ماری آب کنید و کنار بگذارید. حال بیسکویت ها را با یاری غذاساز یا گوشت کوب حسابی خرده نموده و داخل یک کاسه مناسب بریزید. کره آب شده را هم به ظرف اضافه و خوب با یکدیگر مخلوط شان کنید. در ادامه به مقدار قالب کمربندی تان فویل بریده و داخل آن پهن کنید. مخلوط کره و بیسکویت را داخل قالب بریزید. با استفاده از گوشت کوب آن را به داخل فشار دهید. قالب را برای 45 دقیقه داخل یخچال بگذارید. طرز تهیه چیزکیک رنگین کمانی را حتما برای تولدهایتان درست کنید.
2. مواد میانی را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه چیز کیک یخچالی با بیسکویت پتی بور به سراغ ژلاتین بروید. آن را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و روی حرات کتری بگذارید. ژلاتین را مدام هم بزنید تا کامل حل گردد. ظرف ژلاتین را کنار بگذارید تا کمی خنک گردد. پنیر خامه ای، وانیل و پودر قند را برای چند دقیقه در یک کاسه مناسب هم بزنید تا مخلوط کامل یک دست گردد. ژلاتین آب شده را به مخلوط پنیری اضافه نموده و خوب هم بزنید. پیشنهاد ما به شما با رسیدن فصل خرمالو، درست کردن طرز تهیه چیز کیک خرمالو است.
3. مواد میانی را روی بیسکویت بریزید
در سومین مرحله از طرز تهیه چیزکیک یخچالی با بیسکویت پتی بور، بعد از یک دست شدن مخلوط، قالب را از یخچال بیرون بیاورید و مواد میانی را به آرامی روی سطح بیسکویت پخش کنید. قالب را مجدد برای دو ساعت در یخچال بگذارید و به سراغ مرحله بعدی بروید. چیزکیک کدو حلوایی یکی دیگر از دسرهای خوشمزه ای است که در ماه های پاییزی سال می توانید آن را امتحان کنید.
4. ژله را آماده کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه چیز کیک یخچالی با بیسکویت پتی بور باید ژله را در طعم و رنگ دلخواه خود انتخاب و درست کنید. بعد از آن که ژله به دمای معتدلی رسید آن را روی لایه پنیری چیزکیک بریزید. حال قالب کمربندی را مجدد برای دو ساعت در یخچال بگذارید تا کامل ببندد. اگر از علاقه مندان دسر چیزکیک هستید حتما طرز تهیه چیز کیک تنوری را در کتاب کاله بخوانید.
5. چیز کیک را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه چیز کیک یخچالی نوبت به سرو آن می رسد. قالب را به آرامی باز کنید و چیزکیک را بیرون بیاورید. آن را در ظرف موردنظر بگذارید و با یک چاقوی تیز آن را به هر تعداد که می خواهید برش دهید. روی آن را با سس کاراملی یا خرده میوه به راحتی می توانید تزئین کنید.
نکات تکمیلی تهیه چیز کیک یخچالی
چیزکیک یخچالی یکی از ساده ترین دسرهایی است که به راحتی در منزل با مواد در دسترس برای میهمانی هایتان می توانید درست کنید با این حال در ادامه نکاتی را یادآور شده ایم که به شما در تهیه این دسر خوشمزه یاری خواهد نمود.
انتخاب بیسکویت
در طرز تهیه چیزکیک یخچالی انتخاب بیسکویت را می توانید با توجه به ذائقه تان انجام دهید، یا بیسکویت بتی پور وانیلی را انتخاب کنید یا شکلاتی. از سویی دیگر بیسکویت ساقه طلایی ساده هم به علت بافت تردش گزینه خوبی است. فقط این نکته را به خاطر داشته باشید در صورت استفاده از بیسکویت کرم دار یا اورئو حتما لایه کرم آن را بردارید. اگر به بیسکویت علاقه نداشتید می توانید از کیک اسفنجی هم به عنوان پایه چیزکیک بهره ببرید.
مواد میانی چیز کیک یخچالی
برای لایه میانی کیک تان هم می توانید از پنیر ماسکارپونه، لبنه یا ویلی بهره ببرید. هم چنین برای زیبایی بیشتر چیز کیک یخچالی تان اسانس و رنگ خوراکی هم می توانید به آن بزنید. طرز تهیه چیز کیک شکلاتی با پنیر ماسکارپونه را هم می توانید امتحان کنید.
تزئین چیز کیک یخچالی
شما برای تزئین چیزکیک از انواع برش های میوه، دانه های انار، سس شکلاتی یا خامه هم می توانید یاری بگیرید. قبل از ریختن ژله روی لایه پنیری بهتر است میوه ها را قالب بزنید و روی آن بگذارید سپس ژله را بریزید.
اگر در طرز تهیه چیز کیک یخچالی با پتی بور به مقدار شکر گفته شده در مواد لازم دقت نکنید و آن را بیش از حد مصرف کنید، کیک تان بعد از سرد شدن سفت خواهد شد.
علت وا رفتن چیز کیک یخچالی
مهم ترین علت وا رفتن چیزکیک عدم استفاده از ژلاتین در لایه میانی است. ژلاتین با آن که بو و طعم خاصی ندارد اما به خوبی می تواند باعث سفت شدن لایه پنیری چیزکیک گردد. به یاد داشته باشید که ژلاتین جایگزین دیگری در تهیه این دسر یخچالی ندارد.
علت گلوله گلوله شدن پنیر میانی چیز کیک یخچالی
در طرز تهیه چیزکیک باید پنیر را از چند ساعت قبل بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد و سفت نباشد. در صورتی که پنیر تازه از یخچال بیرون آمده را در تهیه این دسر مصرف می کنید حتما مایه یک دست و نرمی خواهید داشت که در طول کار گلوله گلوله می گردد. با پنیر خامه ای می توانید چیز کیک نیویورکی مجلسی را هم برای میهمانی هایتان درست کنید.
نحوه بیرون آوردن چیز کیک یخچالی از قالب کمربندی
قالب را که از یخچال بیرون آوردید از پالت قنادی یا یک چاقوی عریض یاری بگیرید. چاقو را از قسمت کناره چیزکیک به پایین فرو ببرید. کناره های آن را با یاری چاقو آزاد کنید. سپس کمربند قالب را باز کنید تا کنار ه های چیزکیک از قالب جدا شوند. با میوه های پاییزی می توانید چیز کیک پرتقالی خوشمزه را هم درست کنید.
منبع: کتاب کاله