طرز تهیه مرغ سوخاری پنیری با پنیر پیتزا و پنیر ورقه ای
به گزارش کشتی کروز، مرغ سوخاری پنیری یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه فست فودی است که ترکیب تردی سوخاری و نرمی پنیر، طعم بی نظیری به آن می بخشد و نسبت به مرغ سوخاری بدون پنیر طعمی متفاوت دارد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مرغ سوخاری ساده را آنالیز نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه مرغ سوخاری پنیری با پنیر پیتزا و پنیر ورقه ای را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری پنیری
- سینه مرغ به میزان لازم
- پنیر پیتزا (رنده شده) به میزان لازم
- پنیر ورقه ای به میزان لازم
- تخم مرغ 1 عدد
- آرد 1 پیمانه
- آرد سوخاری 1 پیمانه
- شیر 1/4 پیمانه
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه مرغ سوخاری پنیری
1. آماده کردن مرغ
اولین مرحله از طرز تهیه مرغ سوخاری پنیری این است که مرغ را آماده کنید. برای این کار یا سینه مرغ را به همان میزان خودش بگذارید یا آن را به قطعات دلخواه برش بزنید و با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.
نکته: برای ترد شدن بیشتر مرغ، می توانید از آرد سوخاری طعم دار بهره ببرید.
2. تهیه مخلوط آرد و تخم مرغ و پوشاندن مرغ
اکنون در این مرحله در یک ظرف، آرد، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و در ظرف دیگری، تخم مرغ و شیر را با همزن بزنید تا یکدست شوند. بعد هر تکه مرغ را ابتدا در آرد، سپس در مخلوط تخم مرغ و در نهایت در آرد سوخاری بغلطانید تا کاملا پوشیده گردد.
3. سرخ و اضافه کردن پنیر
در این مرحله روغن را در تابه یا قابلمه مناسب داغ کنید و تکه های مرغ را به مدت چند دقیقه از هر طرف سرخ کنید تا طلایی رنگ و مغزپخت شوند سپس مرغ های سرخ شده را از روغن خارج نموده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد. سپس هر تکه مرغ را روی یک ظرف نسوز قرار داده و روی آن پنیر پیتزا و ورقه ای بریزید بعد ظرف را در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت چند دقیقه قرار دهید تا پنیرها آب شوند و طلایی رنگ شوند. مرغ سوخاری پنیری شما به همین ترتیب آماده است. آن را همراه با سیب زمینی سرخ نموده و قارچ کبابی میل کنید نوش جان!
نکته: برای کاهش کالری، می توانید مرغ را به جای سرخ کردن، در فر بپزید.
نکات تکمیلی برای تهیه مرغ سوخاری پنیری
تهیه و پخت مرغ سوخاری یک هنر است که اگر با پنیر ترکیب گردد یک هنر خاص خواهد بود. اما تهیه این مدل پنیر سوخاری هم درست مثل طرز تهیه مرغ سوخاری با پودر پانکو احتیاج به رعایت نکات و فوت وفن های خاص دارد که باید به آن ها توجه کنید.
طعم دار کردن مرغ
برای طعم دار کردن بیشتر مرغ می توانید از ادویه های دلخواه مانند پودر سیر، پودر پیاز یا پاپریکا بهره ببرید.
طرز تهیه سریع فیله مرغ سوخاری پنیری
یکی از روش های تهیه مرغ سوخاری پنیری این است که سینه مرغ را به شکل فیله در آورید یا از فیله مرغ آماده بهره ببرید و بعد کمی آن ها را بکوبید و با نمک و فلفل مزه دار کنید و درست مثل روش بالا ابتدا در آرد بعد در تخم مرغ بغلطانید. سپس یک ورق پنیر بین هر فیله قرار دهید و آن را رول کنید. در نهایت هم این رول فیله سوخاری را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و مغز پخت گردد. جزییات طرز تهیه رولت مرغ سوخاری را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
انواع پنیر ورقه ای مناسب برای مرغ سوخاری
انتخاب پنیر مناسب برای مرغ سوخاری می تواند طعم و بافت نهایی غذا را به طور قابل توجهی تغییر دهد. هر نوع پنیر با توجه به طعم و بافت منحصر به فردی که دارد، می تواند ترکیبی متفاوت با مرغ سوخاری ایجاد کند. در ادامه به بعضی از محبوب ترین انواع پنیر ورقه ای که برای این غذا مناسب هستند اشاره می کنیم:
پنیر کلاسیک مناسب مرغ سوخاری
- پنیر چدار: یکی از پرطرفدارترین انتخاب ها برای مرغ سوخاری است. چدار طعمی کمی تند و شور دارد و هنگام ذوب شدن بافت کشسانی پیدا می نماید. پنیر ورقه ای چدار کاله یک گزینه مناسب برای استفاده است.
پنیرهای با طعم خاص مناسب تهیه مرغ سوخاری
- پنیر گودا: طعمی ملایم و کره ای دارد و بافت آن کمی سفت تر از موزارلا است. گودا طعم ملایمی به مرغ سوخاری می بخشد. پنیر ورقه ای گودا کاله یک پنیر ایده آل برای این غذاست.
- پنیر پارمسان: طعمی شور و نمکین دارد و بافت آن سخت و خشک است. پارمسان بیشتر به عنوان پنیر رنده استفاده می گردد اما می توانید از ورقه های نازک آن هم روی مرغ سوخاری بهره ببرید تا طعم قوی تری به آن ببخشد. پنیر ورقه ای پارمسان کاله پنیری مناسب انواع غذاها بخصوص مرغ سوخاری است.
- پنیر بلوچیز: طعمی تند و کمی تلخ دارد و بافت آن نرم و کرمی است. بلوچیز برای افرادی که به طعم های قوی علاقه مند هستند مناسب است و می تواند به مرغ سوخاری طعم منحصر به فردی ببخشد. پنیر بلوچیز ورقه ای کاله یک گزینه خوب از پنیرهای تولیدی موجود در ایران است که می توانید در انواع غذا از آن بهره ببرید.
انواع سس مناسب مرغ سوخاری
سس ها نقش مهمی در تکمیل طعم مرغ سوخاری دارند. انتخاب سس مناسب می تواند تجربه خوردن این غذای محبوب را به شدت لذت بخش تر کند. سس های کلاسیک مانند سس باربیکیو، سس تند و سس مایونز با طعم های متنوع خود، همراهان همیشگی مرغ سوخاری هستند.
اما می توانید خلاقیت به خرج داده و سس های جدیدی مانند سس عسل و خردل، سس رانچ یا سس های مخصوص با طعم های آسیایی را امتحان کنید. هر سس، طعمی متفاوت به مرغ سوخاری می دهد و انتخاب نهایی به سلیقه شما بستگی دارد. طرز تهیه سه نوع سس مناسب مرغ سوخاری را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
منبع: کتاب کاله