خوشمزه ترین غذاهای تایلند و جهانی از ادویه های خوش رنگ و عطر
به گزارش کشتی کروز، یکی از کشورهایی که اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته و به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری مطرح شده، کشور تایلند است. عمده ترین جذابیت این کشور را می توان در طبیعت بکر و سواحل دیدنی آن دانست اما فرهنگ جذاب تایلند و غذاهای خوشمزه و متفاوت آن نیز در این محبوبیت بی تاثیر نیست. گردشگران این کشور این فرصت را دارند که خوشمزه ترین غذاهای تایلند را در رستوران ها، غرفه های خیابانی و بازارهای محلی این کشور نوش جان نموده و فرهنگ غذایی خاص آن ها را بشناسند. با ما در مقاله برترین غذاهای تایلند همراه باشید تا با بهترین غذاهای تایلند آشنا شوید.
با تور تایلند ارزان به طبیعتی همچون بهشت سفر کنید
فرهنگ غذایی تایلند
یکی از مهمترین مواردی که بهترین غذاهای تایلند را از سایر فرهنگ های غذایی متفاوت نموده، رنگین بودن غذاها و استفاده از ادویه جات مختلف برای طعم دادن به آن ها می باشد. تایلندی ها از مواد غذایی تازه برای تهیه غذاهایشان استفاده می نمایند و به جزییات دقت بسیاری دارند. آشپزهای تایلندی معمولا غذاها را تند درست می نمایند و عقیده دارند یک غذا باید تمامی طعم های شوری، ترشی، شیرینی و تندی را به صورت یک جا داشته و هریک از آن ها کاملا در غذا حس شود. برای این کار ادویه جات مختلف را باهم ترکیب نموده و از روش های مختلفی برای پخت برترین غذاهای تایلند بهره می برند. طعم دهی به برترین غذاهای تایلند یکی از پیچیده ترین کارهایی است که در آشپزی می توان انجام داد.
یاکیسوبا مرغ (Yakisoba Chicken)
یاکیسوبا مرغ، نوعی پاستاست که به سبک آشپزی تایلندی پخته شده و طعم متفاوت تری نسبت به پاستاهایی که تا به امروز خورده اید، دارد. برای آماده کردن این غذا ابتدا پاستاها را با گوجه فرنگی رنده شده یا آب گوجه فرنگی مزه دار می نمایند و سپس مواد دیگر را به آن می افزایند. این پاستا به دلیل داشتن تکه های بزرگ مرغ بدون استخوان به نام یاکیسوبا مرغ نامگذاری شده است. علاوه بر مرغ از سبزیجات، قارچ و تکه های خلالی شکل کدو و هویج در این غذا استفاده می شود.
فت کپرائو (Phat kaphrao)
اگر قرار باشد یک غذای لذیذ خیابانی را به شما معرفی کنیم، خوراک تایلندی فت کپرائو را نام خواهیم برد. برای تهیه این غذا در بین بهترین غذاهای تایلند گوشت خردشده را با ریحان تازه تفت می دهند تا بوی آن گرفته شود و از سیر و فلفل نیز برای مزه دار کردن آن استفاده می نمایند. سپس گوشت آماده شده را به همراه برنج در یک ظرف سرو می نمایند. در بعضی موارد تخم مرغ نیمرو شده نیز برای تغییر طعم غذا در کنار آن قرار می گیرد.
لارب (larb)
لارب، لارپ (larp) یا لپ (Laap)، یکی از خوشمزه ترین غذاهای تایلند است که بیشتر در منطقه شمال شرقی این کشور رواج دارد. ماده اصلی این غذا را گوشت چرخ نموده تشکیل می دهد که با موادی چون پیاز، سبزیجات تازه، سس ماهی، پودر برنج، فلفل و آب آهک دار مزه دار شده است. تایلندی ها این غذا را با برنج سرو می نمایند و گاهی نیز برنج پخته شده را با گوشت چرخ نموده مخلوط می نمایند تا لارب کمی چسبنده تر شود. در هر حال قرار رفتن برنج در کنار غذا باعث می شود تا فرد زودتر سیر شود.
اسپرینگ رول (Spring Roll)
یکی از معروف ترین غذاهای خیابانی تایلند که در بین ایرانیان نیز هواداران زیادی دارد، اسپرینگ رول می باشد. این غذا تقریبا شبیه رولت های ایرانی است. برای تهیه اسپرینگ رول موادی مانند گوشت، سویا، سبزیجات را با هم ترکیب نموده و درون تکه ای از خمیر مخصوص می ریزند. سپس خمیر را به صورت لوله ای پیچیده و در روغن سرخ می نمایند. اسپرینگ رول یکی از غذاهای ارزان تایلندی است که در غرفه های خیابانی و بازارهای این شهر به فراوانی یافت می شود. شما می توانید 5 عدد از این رول ها را با قیمت 50 سنت تهیه نموده و به عنوان یک میان وعده خوشمزه نوش جان کنید. اسپرینگ رول همچنین یک غذای کامل نیز محسوب می شود که می تواند به عنوان ناهار یا شام مورد استفاده قرار گیرد. این غذا یکی از بهترین غذاهای تایلند است که به همراه یک سس مخصوص سرو می شود.
کای یانگ (Kai yang)
کای یانگ یکی از بهترین غذاهای تایلند است که پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان نمایید. این غذا در واقع مرغ گریل شده که به همراه سالاد پاپایای سرو شده و طعمی به یادماندنی را برایتان به همراه دارد. برای درست کردن کای یانگ ابتدا مرغ را به سبک تایلندی مزه دار نموده و سپس آن را گریل می نمایند. برای طعم دار کردن مرغ از ریشه گشنیز و سس ماهی استفاده می نمایند و سپس بر روی آن سیر می زنند. جذابیت این غذا علاوه بر طعم خوب مرغ، آبدار و چسبناک بودن آن است. همین ویژگی باعث شده تا کای یانگ با دیگر مرغ های گریل شده تفاوت داشته باشد.
پد سی ایو (Pad See Ew)
در اغلب غذاهای تایلندی از فلفل استفاده می شود و غذاها مزه ای تند دارند. ممکن است شما مزه تند را زیاد دوست نداشته باشید یا تندی برایتان مضر باشد. در این صورت می توانید پد سی ایو را سفارش داده و با خیال راحت نوش جان کنید. پد سی از معدود غذاهای تایلندی است که در آن مزه فلفل احساس نمی شود و مزه سس سویا جای آن را گرفته است. پد سی ایو را با رشته فرنگی، برنج، مرغ، تخم مرغ و بادام تهیه می نمایند از این رو غذایی بسیار پرکالری بوده و به دلیل ادویه جات بکار رفته در آن طعمی فوق العاده دارد. رشته فرنگی که در این غذا مورد استفاده قرار می گیرد، دارای مزه ای شیرین است. رشته فرنگی ها را کمی چسبنده آماده می نمایند تا به راحتی با چنگال قابل خوردن باشد و لیز نخورد.
پد کارا پائو (Pad Kra Pao)
اگر علاقمند به غذاهای بسیار تند هستید، پیشنهاد می کنیم پد کارا پائو را در تایلند امتحان کنید. تایلندی ها این غذا را بسیار تند تهیه می نمایند تا جایی که بعد از خوردن آن به سختی می توان نفس کشید. خوراک پدکارا از گوشت چرخ شده (انواع گوشت مانند گوشت خوک) به همراه فلفل و ریحان تهیه شده و در کنار پلو سرو می شود. گاهی اوقات از سبزیجات دیگری نیز در این خوراک در بین برترین غذاهای تایلند استفاده می شود.
ماسامن کاری (Massaman Curry)
ماسامن کاری یکی از برترین غذاهای تایلند است که بیشتر در مناطق جنوبی تایلند رواج دارد. این نوع کاری از مرغ، خرما، سیب زمینی، شیر نارگیل تهیه شده و با سس ماهی، تمبرهندی و فلفل مزه دار می شود. ماسامان کاری معمولا به همراه برنج سرو شده و در وعده های غذایی ناهار و شام مورد استفاده قرار می گیرد. عطر و طعم بی نظیر این غذا باعث شده تا ماسامن کاری در نقاط مختلف دنیا به عنوان برترین غذاهای تایلند شناخته شده و مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گیرد.
کای جئو (Kai Jeow)
کای جئو یک غذای ساده و سریع تایلندی است که از تخم مرغ تهیه می شود. در واقع می توان کای جئو را املت تایلندی ها نامید. برای تهیه این غذا تخم مرغ را با سس ماهی و فلفل ترکیب نموده و سرخ می نمایند. در روش دیگر ابتدا تخم مرغ را در ماهیتابه ریخته و در حین سرخ شدن، سس ماهی و فلفل را بر روی آن می ریزند. این غذا در عین سادگی بسیار پرکالری و سنگین می باشد تا جایی که به آن عنوان خوراک قهرمانان داده شده است. کای جئو در بین خوشمزه ترین غذاهای تایلند به همراه پلو سرو شده و خورده می شود.
انبه و برنج چسبناک (Mango Sticky Rice)
برنج چسبناک یکی از انواع برنج است که پس از پخت چسبندگی بیشتری در بین دانه های آن نسبت به سایر برنج ها ایجاد می شود. این برنج یکی از انواع برنج های آسیایی بوده که در کشورهایی مانند چین، ژاپن، تایلند، فیلیپین، اندونزی بسیار پرطرفدار بوده و در وعده های اصلی غذایی و میان وعده ها مورد استفاده قرار می گیرد. انبه و برنج چسبناک یکی از خوشمزه ترین غذاهای تایلند است که در آن انبه در کنار برنج سرو می شود و بر روی آن یک شربت شیرین ریخته می شود. همان طور که پیداست به دلیل شیرینی انبه و شربتی که بر روی آن می ریزند، این غذا طعمی کاملا شیرین داشته و مورد علاقه بسیاری از مردم محلی تایلند است.
منبع: همگردی