دستیابی چین به فزونی کوانتومی

به گزارش کشتی کروز، رایانه های کوانتومی برای اولین بار نزدیک به 40 سال پیش به دست فیزیکدان ریچارد فاینمن نظریه پردازی شد، اما ساخت این رایانه ها تنها در سال های اخیر است که عملی شده است.

دستیابی چین به فزونی کوانتومی

با ما همراه باشید و با تورهای چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

رایانه های کوانتومی برای اولین بار نزدیک به 40 سال پیش به دست فیزیکدان ریچارد فاینمن نظریه پردازی شد

چین با دستیابی به فناوری محاسبات کوانتومی پیروز شد محاسبه ای را انجام دهد که تکمیل آن برای یک ابررایانه امروزی میلیارد ها سال طول می کشد. پیش از کسب این دستاورد از سوی چین که رجحان کوانتومی توصیف شده است، یک سال پیش گوگل برای اولین بار در دنیا پیروز به انجام این محاسبه شده بود.

براساس یک مقاله تحقیقاتی که در مجله ساینس منتشر شده است، تیمی از محققان دانشگاه علم و صنعت چین یک رایانه کوانتومی ساخته است که قادر به انجام محاسبات، تقریباً 100 تریلیون برابر سریع تر از قدرتمندترین ابر رایانه دنیا است.

محققان پیشرو چینی در محاسبات کوانتومی فاش نموده اند که رایانه کوانتومی آن ها در مقایسه با رایانه گوگل از تنظیمات کاملاً متفاوتی استفاده نموده است. این نشانه ای است از این که رویکرد های متعدد به این فناوری نوپا وجود دارد.

براساس گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، محققان چینی ادعا می نمایند که نمونه اولیه رایانه کوانتومی آن ها ده میلیارد برابر سریع تر از رایانه گوگل است. رایانه های کوانتومی برای اولین بار نزدیک به 40 سال پیش به دست فیزیکدان ریچارد فاینمن نظریه پردازی شد، اما ساخت این رایانه ها تنها در سال های اخیر است که عملی شده است.

آن ها به جای بیت های سنتی صفر و یک برای ثبت اطلاعات دیجیتال، از بیت های کوانتوم یا کیوبیت استفاده می نمایند. این گونه اطلاعات را می توان هم در قالب صفر و یک و هم در قالب صفر و یک، در شرایط برهم نهی کوانتومی ذخیره کرد.

این بدان معنی است که اضافه کردن هر کیوبیت جدید به رایانه، قدرت پردازش گری آن را نه به طور خطی، بلکه به طور نمایی افزایش می دهد. ظهور رایانه های کوانتومی نویدگر یک جهش بزرگ در قدرت پردازش اطلاعات است که از درمان بیماری ها گرفته تا حذف ترافیک کاربرد خواهد داشت.

با این حال کارشناسان امنیتی همچنین هشدار می دهند که رایانه های بسیار سریع می تواند تهدیدی برای روش های امروزی ثبت اطلاعات باشد که سامانه های اقتصادی، ارتباطی و دولتی در حال حاضر به آن تکیه دارد. این درنهایت می تواند تهدیدی برای امنیت ملی باشد. پبیشرفت های چین در حوزه فناوری تهدیدی برای امنیت آمریکا در نظر گرفته می گردد و وقوع یک مسابقه تسلیحاتی در حوزه فناوری بین این دو ابرقدرت احتمال دارد.

در گزارش سال 2019 مرکز امنیت نوین آمریکایی آمده است: ایالات متحده باید برای آینده ای خود را آماده کند که در آن غلبه سنتی او در حوزه فناوری با چالش های جدید و شاید بی سابقه ای روبه روست.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 13 دی 1399 بروزرسانی: 13 دی 1399 گردآورنده: cruisero.ir شناسه مطلب: 1543

به "دستیابی چین به فزونی کوانتومی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستیابی چین به فزونی کوانتومی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید