دستور پخت دمپختک به همراه نکات طلایی

به گزارش کشتی کروز، دستور پخت دمپختک، بسیار ساده و راحت است و از آنجا که هواداران زیادی دارد در این خبر روش پخت این غذا به همراه نکات طلایی آن را ارائه می دهیم.

دستور پخت دمپختک به همراه نکات طلایی

دمپختک یک غذای ایرانی و سنتی است که پایه آن برنج است و در مناطق مختلف بر اساس ذائقه افراد به شیوه های گوناگون طبخ می گردد. رایج ترین نوع دمپختک، دمپختک باقالی است. دمپختک باقالی غذایی خوشمزه است که درست کردن آن بسیار ساده است و کمتر کسی پیدا می گردد که این غذا را دوست نداشته باشد.

دستور پخت دمپختک برای 4 نفر و زمان پخت 2 ساعت می باشد

مواد لازم برای تهیه دمپختک

برنج 4 پیمانه
باقالی زرد (باقالی دمپختک) 2 پیمانه
کره 100 گرم
زردچوبه 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده به میزان لازم
نمک و روغن به میزان لازم
پیاز 3 عدد

دستور پخت دمپختک

  • ابتدا برنج را شسته و آن را با 5 پیمانه آب خیس می کنیم و مقداری نمک به آن می زنیم.
  • باقالی را شسته و به مدت 3 تا 4 ساعت خیس می کنیم.
  • پیاز را به صورت ریز خرد می کنیم.
  • کره را با 2 قاشق روغن در ماهیتابه قرار داده و پیاز را به آن اضافه می کنیم.
  • پیاز را با روغن و کره خوب تفت می دهیم تا یکدست طلایی گردد.
  • وقتی پیاز طلایی شد زرچوبه را به آن اضافه می کینم و اجازه می دهیم تا زردچوبه کمی تفت بخورد.
  • باقالی خیس خورده را آبکش نموده و به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
  • باقالی را با 1 پیمانه آب کمی می پزیم و اجازه می دهیم تا نیم پز شده و آب آن کشیده گردد.
  • برنج خیس خورده را با آبی که برای خیس کردن آن استفاده نموده بودیم روی شعله قرار می دهیم تا جوش بیاید، وقتی آب برنج جوش آمد زعفران دم نموده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب، جذب برنج گردد و برنج شکافته و قد بکشد.
  • در این مرحله باقالی را با برنج مخلوط می کنیم و دم می گذاریم و زیر شعله گاز را کم می کنیم تا خوب دم بکشد.
  • بعد از حدود 30 الی 45 دقیقه دمپختک آماده است و می توان بسته به سلیقه با تخم مرغ نیمرو، سبزی خوردن، انواع ترشی، ، ماست و موسیر و دوغ سرو کرد.

نکاتی طلایی دستور پخت دمپختک

  • کره یکی از موادی است که دمپختک را خوشمزه می نماید. اگر می خواهید دمپختک طعم عالی داشته باشد حتما از کره بهره ببرید.
  • اضافه کردن روغن به کره برای تفت پیاز از سوختن کره جلوگیری می نماید.
  • باقالی ها را تفت دهید تا له نگردد، چون باقالی زرد یا باقالی دمپختک خیلی سریع می پزد و له می گردد.
  • میزان برنج استفاده شده دو برابر مقدار باقالی باشد.
  • میزان آبی که برای خیس کردن برنج استفاده می گردد بستگی به نوع برنج دارد اگر از برنج شمالی استفاده می کنید یک پیمانه بیشتر از مقدار برنج، آب بهره ببرید ولی برای برنج های پاکستانی آب بیشتری ضروری است.
  • اگر می خواهید دمپختک شما خوشمزه گردد حتما از برنج های خوش عطر ایرانی مثل برنج شمالی و لنجانی و ... بهره ببرید.
  • میزان نمکی که برای خیساندن برنج استفاده می گردد بستگی به میزان برنج دارد و به ازای هر پیمانه (اگر پیمانه شما به اندازه یک لیوان فرانسوی باشد) یک قاشق غذاخوری است.

دمپختک یک غذای اصیل ایرانی است که اگر چه ساده به نظر می رسد ولی موادی که در دستور پخت دمپختک استفاده می گردد بسیار مغذی است.

برنج آبکش نشده: برنج آبکش نشده یکی از این موارد است. معمولا بیشتر خانواده ها ترجیح می دهند برنج را آبکش مصرف نمایند چون معتقدند علاوه بر اینکه ظاهر بهتری دارد، چاق نماینده هم نیست. آنها تصور می نمایند کته کردن برنج به دلیل نشاسته موجود، باعث چاقی می گردد، در حالی که آبکش کردن برنج، فقط باعث می گردد ویتامین های محلول در آب آن مانند ویتامین های گروه B از بین بروند.

باقالی: باقالی خواص زیادی دارد و یکی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب می آید و مصرف آن همراه با برنج، تمامی پروتئین ها و اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین می کند. کلسیم و پتاسیم موجود در باقالی از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا یاری می نماید. این دانه همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیک است بنابراین برای برطرف کم خونی هم مفید است البته به شرطی که نسبت به آن حساسیت نداشته باشید.

زردچوبه: زردچوبه یک ادویه پر خاصیت است و کورکومین موجود در آن در جلوگیری از تکثیر و رشد سلول های سرطانی (سرطان کولون و رکتوم) نقش موثری دارد. کورکومین به داشتن خواص ضدالتهابی طبیعی شهرت دارد. در نتیجه می توان آن را جایگزین بعضی داروهای ضدالتهاب کرد. همچنین زردچوبه برای سلامتی و حتی زیبایی، فوق العاده است و مانند داروهای ضدانعقاد خون عمل می نماید.

گروه آشپزی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 9 بهمن 1399 بروزرسانی: 9 بهمن 1399 گردآورنده: cruisero.ir شناسه مطلب: 1587

به "دستور پخت دمپختک به همراه نکات طلایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور پخت دمپختک به همراه نکات طلایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید