بزرگترین و دقیق ترین نقشه سه بعدی کیهان با ابزار طیف سنجی انرژی تاریک تهیه خواهد شد

به گزارش کشتی کروز، ابزار طیف سنجی انرژی تاریک (DESI)، در تلسکوپ نیکلاس یو. مایال در رصدخانه ملی کیت پیک در آریزونا مدت هاست رو به آسمان نگاه می نماید. وظیفه مهمی به آن سپرده شده است: ترسیم انبساط فضا و آنالیز انرژی تاریک و در نهایت ایجاد نقشه سه بعدی دقیق از کیهان.

بزرگترین و دقیق ترین نقشه سه بعدی کیهان با ابزار طیف سنجی انرژی تاریک تهیه خواهد شد

تنها هفت ماه از ماموریت DESI می گذرد و ما در حال حاضر یک عکس سه بعدی بی نظیر ، شگفت انگیز و سه بعدی از کهکشان داریم، که توانایی های DESI و پتانسیل آن برای نقشه برداری فضا را به رخ می کشد.

DESI در حال حاضر بیش از 7.5 میلیون کهکشان را لیست بندی و نمایه نموده. هر ماه بیش از یک میلیون کهکشان نو به آن اضافه می گردد. تا زمانی که این اسکن در سال 2026 به سرانجام برسد، تصور می گردد که بیش از 35 میلیون کهکشان نقشه برداری شده باشند و کتابخانه بزرگی از داده ها را در اختیار اخترشناسان قرار دهد.

جولین گای اخترفیزیکدان از آزمایشگاه ملی لارنس برکلی در کالیفرنیا مبه زیبایی این نقشه و عملکرد اشاره نموده است.

در توزیع کهکشان ها در نقشه سه بعدی، شاهد خوشه ها، رشته ها و حفره های بزرگ هستیم. آن ها بزرگترین ساختار های دنیا هستند. اما در درون آن ها، شما اثری از کیهان اولیه و تاریخچه انبساط آن را هم می بینید.

DESI از 5000 فیبر نوری تشکیل شده است که هر کدام به صورت جداگانه به وسیله ربات کوچک خود کنترل و قرار می گیرند. این الیاف باید به طور دقیق در فاصله 10 میکرون یا کمتر از ضخامت موی انسان قرار گیرند.

این ابزار به وسیله این شبکه فیبری، تصاویر طیف رنگی میلیون ها کهکشان را می گیرد که بیش از یک سوم کل آسمان را پوشش می دهند. تازه بعد از آن مقدار انتقال نور به طیف سرخ که نشاندهنده انبساط گیتی است باید محاسبه گردد.

از آنجایی که این نور ممکن است چندین میلیارد سال طول بکشد تا به زمین برسد، می توان از داده های انتقال به سرخ برای محاسبه ژرفای کیهان استفاده کرد: هر چه انتقال به سرخ بیشتر باشد، چیزی دورتر است. علاوه بر این، ساختار های ترسیم شده به وسیله DESI را می توان مهندسی معکوس کرد تا به شیوه شکل گیری اولیه گیتی رسید.

هدف اصلی DESI رسیدن به اطلاعات بیشتر در خصوص انرژی تاریک است که تصور می گردد 70 درصد کیهان را تشکیل می دهد و بعلاوه سرعت انبساط آن را افزایش می دهد. این انرژی تاریک می تواند کهکشان ها را به سمت یک انبساط همیشگی سوق دهد.

برترین راه برای تشخیص سیاهچاله، شناسایی گاز، غبار و سایر موادی است که به داخل آن کشیده می شوند، اما در کهکشان های کوچک تر به راحتی نمی توان آنها را مشاهده کرد. دقیقا همینجاست که داده های طیفی دقیق جمع آوری شده به وسیله DESI به یاری دانشمندان می آیند.

هدف بعدی؛ مطالعه اختروش ها است. این ابزار باید بتواند اطلاعاتی را در خصوص 2.4 میلیون اختروش تا زمان تکمیل آنالیز خود جمع آوری کند.

می توانید از آخرین اخبار ابزار طیف سنجی انرژی تاریک در صفحه اصلی رسمی آن آگاه شوید.

منبع

منبع: یک پزشک
انتشار: 2 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 2 اردیبهشت 1401 گردآورنده: cruisero.ir شناسه مطلب: 2209

به "بزرگترین و دقیق ترین نقشه سه بعدی کیهان با ابزار طیف سنجی انرژی تاریک تهیه خواهد شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگترین و دقیق ترین نقشه سه بعدی کیهان با ابزار طیف سنجی انرژی تاریک تهیه خواهد شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید