برگزاری کارگاه چگونگی تحلیل انسجام و پیوستگی متون با رویکردی نو
به گزارش کشتی کروز، به گزارش خبرنگاران، پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دوره آموزشی چگونگی تحلیل انسجام و پیوستگی متون با رویکردی نو را برگزار می کند.

نظریّه انسجام و پیوستگی (بر اساس هماهنگی انسجامی) در سال 1984 و 1985 توسط هلیدی و رقیه حسن مطرح شده است؛ اما با توجه به تحقیقات و مطالعات سرکار خانم دکتر طاهره ایشانی اکثر قریب به اتفاق تحقیقات صورت گرفته در زمینه انسجام چه در رشته زبانشناسی و چه در رشته ادبیات فارسی مربوط به نظریه این دو پروفسور زبانشناس در سال 1976 است. دکتر ایشانی طیّ فرصت مطالعاتی در دانشگاه مککوآریِ استرالیا بنا به دعوت پروفسور رقیه حسن و پس از مصاحبه و استفاده از راهنماییهای مستقیم ایشان دریافتند هم پروفسور هلیدی و هم پروفسور رقیه حسن، نظریه 1976 را بسط داده و در بسیاری زمینه ها تغییر دادهاند. پذیرش چهار مقاله با این رویکرد جهت سخنرانی در کنفرانسهای بینالمللی در کشورهای کانادا، اسلونی، پرتغال و ایتالیا توسط سرکار خانم دکتر ایشانی تأکیدی بر این مسأله است.
بنابراین، از این نظر که در این کارگاه این نظریه به طور مبسوطی - زیر نظر پروفسور رقیه حسن و پروفسور هلیدی- معرّفی میشود و راهکاری تازه با عنوان هماهنگی انسجامی نیز در تکمیل این نظریه معرفی میشود؛ و این که این کارگاه بر اساس مطالعات بینرشتهای ادبیات فارسی و زبانشناسی انجام میشود، هم برای دانشجویان زبانشناسی و هم برای پژوهشگران ادبی، حایز اهمّیّت خواهد بود.
از سوی دیگر با توجّه به حجم انبوه خاتمهنامهها، رسالهها و مقالات علمی پژوهشی در این راستا - که متأسفانه هنوز هم بر اساس نظریهی قدیم هلیدی و حسن انجام میشود- ضرورت و کاربرد این کارگاه آشکارا احساس میگردد. و از آنجا که پژوهشگاه بهترین مکان برای ارائهی راهکارهای نو و به روز در هر زمینه علمی و پژوهشی است؛ می توان این فرصت را مغتنم شمرد و در راستای ارتقای علمی پژوهشگران به کار بست.
محتوای دوره و اهم سرفصل های مطالب دوره به توضیح زیر می باشد
- آشنایی با مبانی کلّی این نظریه؛ رویکردهای نو و همچنین آنالیز ضرورت و کاربرد این موضوع در متون
- آنالیز عوامل انسجام در متنی ساده (یک داستان مینیمال)
- آنالیز زنجیره های انسجامی در متن مورد نظر
- آنالیز هماهنگی انسجامی در متن مورد نظر
- آنالیز و محاسبه درجه ی انسجام و پیوستگی مورد نظر
- آنالیز عوامل انسجام در یک شعر
- برطرف اشکال و پاسخ به بعضی ابهامات و در خاتمه نیز برگزاری آزمون
مدرس این کارگاه سرکار خانم دکتر طاهره ایشانی (عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی) است.
شرکت در این دوره برای گروههای ذیل ضروری و اجتناب ناپذیر است:
- کسانی که در حوزه ادبیات مطالعه و تحصیل می کنند،
- کسانی که در حوزه زبان شناسی تحصیل و یا مشغول نوشتن رساله هستند،
مدت زمان دوره : 24 ساعت (12 جلسه 2 ساعته)
ساعت برگزاری : ساعت 16 الی 18
روز برگزاری : دوشنبه و سه شنبه هر هفته
تاریخ برگزاری دوره : 5 بهمن ماه لغایت 11 اسفند 94
به شرکت کنندگان گواهینامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری میباشد.
هزینه ثبت نام: 000/000/2 ریال
دانشجویان و اعضای هیات علمی : 000/500/1 ریال
ثبت نام گروهی شامل تخفیف میباشد.
شماره حساب: 5892101144648256
بانک سپه شعبه آ اس پ / به نام حبیب صحرائی خامسلو
ارائه اصل رسید پرداخت بانکی الزامی است.
علاقمندان با مراجعه به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگ ثبت نام را تکمیل و همراه با مدارک مورد احتیاج به مرکز آموزشهای کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه تحویل دهند و یا اسکن مدارک مذکور را به نشانی اینترنتی ارسال کنند.
برای مشاوره و ثبت نام، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 16 با شماره تلفن 88624485 و 88608984 سرکار خانم عبدالهی تماس بگیرید.
نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان - نبش خیابان 64 غربی - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
نشانی ثبت نام اینترنتی :
کانال تلگرام مرکز : @ workshopihcs
مرکز آموزش های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه
مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره های آموزشی :
1- برگ تکمیل شده ثبت نام
2- اصل فیش بانکی
3- کپی کارت ملی
4- کپی مدرک برای استفاده از تخفیف
منبع: خبرگزاری مهر