اولین مالیات بر خانه خالی، مرداد 1400 اخذ می گردد خبرنگاران
به گزارش کشتی کروز، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: اولین مالیاتی که از خانه های خالی اخذ می گردد در تاریخ مرداد 1400 و به اندازه نصف ارزش اجاره ماهانه آن خواهد بود.

جهت دریافت خدمات پتینه کاری چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
به گزارش گروه مالی خبرنگاران، پارسا رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد: سال گذشته تحت راهبرد کلی وصول با وصول و هوشمند سازی نظام مالیاتی مجموعه اقداماتی را انجام دادیم که منجر وصول بیش از 100 درصد کل درآمد های مالیاتی مصوب کشور شد. بستر های لازم برای جمع شدن همه اطلاعات کشور در سازمان امور مالیاتی در حال فراهم شدن است. امیدواریم سال جاری نسخه اول انتهاه فروشگاهی سامانه مودیان را که همه فروشگاه ها و کسب و کار ها و عوامل مالی کشور را به سازمان امور مالیاتی وصل می نماید، عملیاتی کنیم. این مسئله موجب حداکثر شدن شفافیت مالی و حداقل شدن فرار های مالیاتی می گردد.
وی ادامه داد: در این صورت رقابت بین فراوری نماینده شناسنامه دار بیشتر می گردد. مبنای اصلی اخذ مالیات، فراوری واقعی است. مبارزه با فرار مالیاتی خط قرمز ماست میزان فرار های مالیاتی در سال 99 حدود 45 هزار میلیارد تومان است. تمرکز بر تراکنش های بانکی 40 هزار نفری که بیشترین گردش حساب بالای 5 میلیارد تومان را در دستور کار خود قرار دادیم.
پارسا با اشاره به اینکه با مالیات ستانی فراوری و فراوری نماینده واقعی باید حمایت شوند، گفت: سعی می کنیم بخگرددگی درآمد های مالیاتی را با ظرفیت های قانون فعلی تقویت کنیم. به دنبال اختیار قانونی عملیات اجرایی افرادی هستیم که مالیات های خود را نمی دهند. یک وجه مالیات حمایت از فراوری و وجه دیگر آن تامین منابع دولت بوده و هیچ جامعه ای به سمت عدالت نمی رود، مگر نظام مالیاتی کارا و مؤثری داشته باشد. مردم کشور ما با موضوع مالیات مسئله ای ندارند، اما نقش متناسب با درآمد و ثروت واقعی را نمی دانند.
رئیس سازمان مالیاتی کل کشور گفت: ماده 97 قانون مالیات های مستقیم در طرح جامع مالیاتی سال جاری برای اولین بار انجام شد. این بدین معناست که 70 درصد خود اظهاری های مردم مبنی بر درآمد های مشمول مالیات را می پذیریم. با این طرح 70 درصد ارتباطات رو در رو کاهش پیدا نموده و این اتفاقی عظیم در رضایت مودیان و مردم خواهد بود.
وی ادامه داد: ساماندهی این سامانه رسالتی تک دستگاهی نیست. زمانی که از نظام مالیاتی حرف میزنیم همه دستگاه های نظارتی را در بر میگیرد. برنامه داریم این سامانه تا خرداد سال جاری به نتیجه برسد. این سامانه به شفافیت اقتصاد و مالیات ها، جلوگیری از فرار مالیاتی ونظارت بر عملکرد مالیات هاست؛ بنابراین می توان گفت این طرح به سمتی می رود که کشور های پیشرفته دنیا می فرایند.
هدف از مالیات بر خانه های خالی کسب درآمد نیست
پارسا با اشاره به مالیات بر خانه های خالی گفت: قصد ما از طرح مالیات بر خانه های خالی کسب درآمد از این محل نبود بلکه هدف اصلی آن این بود که جریمه سنگینی وضع کند تا افراد خانه های خود را خالی نگذارند. خانه خالی طبق قانون با سامانه اسکان و املاکی که وزارت راه و شهرسازی راه اندازی نموده است، معین و معین و تعداد آن با معینات دقیق در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد. البته یکی از شرط های آن این است که خونه خالی مانده باشد؛ بنابراین می توان گفت اولین مالیاتی که از خانه های خالی اخذ می گردد در تاریخ مرداد 1400 و به اندازه نصف ارزش اجاره ماهانه آن خواهد بود.
این مقام مسئول با ابراز امیدواری در مورد صفر بودن مالیات بر خانه های خالی گفت: مردم باید برای روبرو نشدن با مالیات های بسیار سنگین خانه های خود را اجاره دهند. این کار یاری شایانی به بازار مسکن و رونق آن می نماید. اگر وزارت راه و شهرسازی در این مدت نتواند سامانه خود را راه اندازی و لیست کامل خانه های خالی را به ما بدهد، مرتکب جرم و خلاف شده است. در این صورت دستگاه های نظارتی و مجلس شورای اسلامی به آن رسیدگی می نماید. اما وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی امر چنین اراده ای برای این کار دارد.
وی با اشاره به افزایش 40 درصدی سقف درآمد های مالیاتی در بودجه 1400 بیان نمود: سقف بودجه مالیاتی در سال گذشته 192هزار میلیارد تومان و سال جاری با رشد 40 درصدی به 270 هزار میلیارد تومان رسید. این افزایش سقف بودجه به این معنا نیست که مالیات بر مردم عادی افزایش یافته است. پیش بینی عدد مالیات در بودجه مجوزی برای دریافت مالیات های بیشتر نیست. با افزایش کارایی و اثربخشی باید به سمت اخذ مالیات از افرادی برویم که مالیات کمتری پرداخت می نمایند.
رئیس سازمان مالیاتی کل کشور در انتها گفت: سال جاری 106/5 درصد کل درآمد های مالیاتی کشور (بیش از عدد پیش بینی شده) محقق شد. اما فشاری بر دوش مردم متوسط نبود. افرادی که بین 2/5 تا 5 میلیون تومان مالیات می دادند با افزایش فقط 4 درصدی روبرو شدند. افرادی که بین 5 تا 10 میلیون تومان مالیات دادند 8 درصد افزایش مالیات و افراد بالای 10 میلیون با افزایش 12 درصدی مالیات روبرو شدند؛ بنابراین معدل کل افزایش مالیات در سازمان مالیاتی و افرادی که مالیات می دهند، حدود 7 درصد است.
منبع: خبرگزاری دانشجو