اردوغان: سیاستمداران اروپا از نسل کُشی سربرنیتسا درس نگرفتند

به گزارش کشتی کروز، به گزارش خبرنگاران به نقل از آناتولی، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه امروز شنبه با ارسال پیامی تصویری به مناسبت بیست وپنجمین سالگرد نسل کُشی سربرنیتسا تاکید نمود: پیگیر قتل عام ها علیه برادران بوسنی خود خواهیم بود و هرگز آنها را در احقاق حق و عدالت تنها نخواهیم گذاشت.

اردوغان: سیاستمداران اروپا از نسل کُشی سربرنیتسا درس نگرفتند

با ما سفر کنید و با تور اروپا ارزان از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.

رئیس جمهور ترکیه در این پیغام تصویری گفت: برای یادبود نسل کشی سربرنتیسا و همدردی با مردم بوسنی گردهم آمده ایم. گرچه به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان حضور ندارم، اما دلم همواره در بوسنی است، برای شهیدان عزیز طلب رحمت و مغفرت نموده و به نزدیکان آنها تسلیت می گویم.

رئیس جمهور ترکیه همچنین گفت: هر چند که از این قتل عام 25 سال گذشته است، اما داغ آن همچنان تازه است. با کشف هر گور دسته جمعی داغ مان تازه می گردد. هنوز هم زنان چشم انتظار همسرانشان هستند. علیرغم گذشت این همه سال، مادران هنوز هم منتظر بازگشت فرزندان خود هستند. نه شهدای مان را فراموش می کنیم و نه نسل کُشی سربرنیتسا را فراموش خواهیم کرد.

اردوغان در ادامه توضیح داد: پیگیر قتل عام ها علیه برادران بوسنی خود خواهیم بود و هرگز شما را در احقاق حق و عدالت تنها نخواهیم گذاشت.

اردوغان همچنین ضمن تاکید بر لزوم آماده باش در برابر حملات اسلام هراسان در کشورهای غربی، گفت: سیاستمداران اروپایی علیرغم آن همه درد و رنج و قتل عام از نسل کشی سربرنیتسا درس نگرفتند. استفاده از الفاظی که اسلام هراسی و خارجی ستیزی را تشدید می نماید، برای آینده مان نگران کننده است. برای عدم تکرار این حوادث مسئولیت هایی برعهده داریم.

امروز بیست و پنجمین سالگرد نسل کشی مسلمانان بوسنی در سربرنیتسا است که از آن به عنوان بزرگترین نسل کشتی اروپا بعد از جنگ دنیای دوم یاد می گردد.

در این مراسم بقایای اجساد 8 مرد و پسر نوجوان نیز به خاک سپرده می گردد.

در مراسم بزرگداشت قربانیان قتل عام سربرنیستا هرساله هزاران نفر گرد هم می آیند، اما سال جاری به دلیل همه گیری کرونا تنها به تعداد کمی از گروه بازماندگان اجازه داده شده است تا بر سر مزار عزیزانشان حاضر شوند.

یورو نیوز نیز با مخابره این خبر درباره تاریخچه این نسل کشی می نویسد: در یازدهم ژوئیه سال 1995 و در اوج جنگ بوسنی، ارتش جمهوری صرب بوسنی به فرماندهی راتکو ملادیچ پس از هفته ها محاصره شهر سربرنیتسا، وارد منطقه امن سازمان ملل متحد شد. این نیروها در برابر چشمان صلح بانان بین المللی- که بیشتر آن ها هلندی بودند- بیش از هشت هزار مرد و پسر نوجوان مسلمان را با اتوبوس از محدوده تحت حفاظت سازمان ملل متحد خارج نموده و در طی 10 روز همگی آنان را در اطراف شهر به قتل رساندند.

سربازان صرب بوسنی بعد از قتل عام، اجساد را در گورهای دسته جمعی در چندین منطقه ریختند و محل ها را با بولدوزر صاف کردند تا رد جنایت را از میان ببرند.

با این حال دانشمندان بین المللی و بوسنیایی در عملیاتی که در ابتدا غیرممکن فرض می شد، استخوان های قربانیان را یافته و توانستند با آزمایش دی ان ای آن ها را با اسامی مفقودان مطابقت دهند.

در این پروژه که زمانی بزرگترین پازل پزشکی قانونی در دنیا خوانده می شد، اجساد بیش از شش هزار نفر شناسایی شد و با مشخصات در قبرستان یادبود پوتوگاری به خاک سپرده شد.

پس از مداخله ناتو و انتها جنگ بوسنی با قرارداد صلح دایتون، دیوان بین المللی ویژه رسیدگی به جرایم ارتکابی در یوگسلاوی سابق تشکیل شد و شماری از رهبران صرب از جمله اسلوبودان میلوشویچ، رادوان کاراجیچ و راتکو ملادیچ را به دلیل مشارکت در نسل کشی مسلمانان به حبس ابد محکوم کرد.

دادگاه عالی هلند نیز، با تأیید ماهوی رأی دادگاه بدوی و تجدید نظر، مسئولیت مستقیم این کشور در قبال جان باختن 350 مرد و پسر بوسنیایی در جریان کشتار سربرنیتسا را پذیرفت. یا این حال همین مرجع قضائی، این مسئولیت را به 10 درصد کاهش داد. در این حکم آمده است که اگر قربانیان در منطقه تحت حفاظت سازمان ملل می ماندند، تنها 30 درصد شانس زنده ماندن داشتند و تنها 10 درصد مسئولیت خروج قربانیان از منطقه و کشته شدن آن ها به عهده صلح بانان هلندی بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 19 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: cruisero.ir شناسه مطلب: 1305

به "اردوغان: سیاستمداران اروپا از نسل کُشی سربرنیتسا درس نگرفتند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اردوغان: سیاستمداران اروپا از نسل کُشی سربرنیتسا درس نگرفتند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید